sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Tulla näkyväksi

Tän kevään aikana mulla on ollut iso ilo ja kunnia kuulla erilaisten eri-ikäisten, eri elämäntilanteessa elävien ihmisten elämäntarinoita. Se on ollut voimaannuttavaa, opettavaista, silmiä avaavaa ja sydäntä avartavaa.  On lohduttavaa kuulla, että muutkin ovat kamppailleet ja kipuilleet samojen asioiden ja ajatusten kanssa. On innostavaa saada kuulla, miten erilaisista asioista toiset nauttivat ja unelmoivat, mistä he saavat voimaa ja iloa. 

Oon saanut käydä läpi myös oman elämäntarinani. Mä suosittelen kaikille muistella, sanoittaa ja kertoa ääneen oman elämänsä syntymästä tähän päivään asti jossain luotettavassa ilmapiirissä. Ilmapiirissä, jossa vallitsee luottamus ja joka on täysin vapaa arvioinnista, voi sanoa ääneen myös ne asiat, jotka hävettävät tai tekevät kipeää. Ja toisaalta myös kertoa rohkeasti niistä asioista, joissa on onnistunut ja joista on ylpeä. 


On eheyttävää ja voimaannuttavaa tulla näkyväksi oman tarinansa kautta. Kertoa juuri niitä asioita, jotka itse kokee tärkeäksi, pysähtyä itselle merkityksellisiin tilanteisiin. Tulla näkyväksi sellaisena, kuin on. Oman elämäntarinan kertominen voi tosin yllättää myös itsensä ja omasta elämästä voi nähdä asioita aivan uudella tavalla kuin ennen. "Ai, onko tuo asia ollut elämässäni todella noin suuressa roolissa?" "Näköjään tuo valinta johtikin siihen, että olen tässä nyt..." "Nyt ymmärrän, että ne sanat, jotka kuulin silloin ovat vaikuttaneet minussa näin pitkään..."

Haluun kiittää kaikkia teitä, jotka ootte avanneet sydämenne, olleet aitoja ja eläviä. 

Ja haluan haastaa meitä kaikkia olemaan avoimia, aitoja ja todella eläviä. Tulemaan näkyviksi ja rohkaista muitakin tulemaan kuuntelemalla heidän tarinansa ilman arviointia ja vertailua. 

Tässä upea Emmi Rajala: 


1 kommentti: